Igény szerint célhardvereket tervezünk és gyártunk. Természetesen ha az igényelt feladatot készen megvásárolható eszközzel lehet ellátni, leggyakrabban érdemes ezt a megoldást választani, hiszen egy új eszköz fejlesztése többé-kevésbé időigényes, és az első prototípus általában még többszöri javítást igényel az üzembiztos működésig.
Számos esetben azonban olyan speciális igények merülnek fel, amelyet a készen kapható eszközökkel nem, vagy nem megfelelően lehet kielégíteni: pl. kis fogyasztás, kis méret, speciális adatformátumok kezelése stb.
Az is előfordulhat, hogy egy aprócska mikrokontroller-alapú hardvereszközzel meg lehet valósítani egy olyan funkciót, amelyre egyébként egy folyamatosan felügyelendő szerverszámítógépet használnának (mivel a vezérlési vagy jeltovábbítási feladatot PLC-vel valamilyen oknál fogva nem lehet megoldani). Itt nemcsak az árkülönbség a lényeges, hanem az is, hogy egy szervert fenn is kell tartani, az operációs rendszert az életciklusa lejártával cserélni kell, és a meghibásodásnak is sokkal jobban ki van téve, mint egy egyszerű funkciójú célhardver.
Példák a cégünk által fejlesztett eszözökre:
  • Hordozható műszer vezérlőelektronikája, megjelenítő-kezeléssel, szenzorok lekérdezésével, menükezeléssel, PC-kommunikációval.
  • Szervomotor-vezérlő, amely több vezérlőegységtől és számítógéptől érkező információk alapján állítja a rá csatlakoztatott motorok tengelyének elfordulását.
  • GSM kommunikációs modul, amely egyedi, nem szabványos formában lekérdezhető szenzor adatait továbbítja webszerverre.
  • Rendkívül kis fogyasztású LoRa autonóm kommunikációs modul, amely akkumulátoros, illetve napelemes táplálással távoli szenzorok adatait küldi központi helyre.
  • ZigBee adatközpont, amely a vezeték nélküli szenzorokat lekérdezi és az adataikat számítógépes hálózaton szerverre juttatja.
  • 24V-os tápegység, amely védett az ipari környezetben gyakori elektromágneses, elektrosztatikus és egyéb zavaroktól.
  • Analóg leválasztó modul, amely az analóg jeleket (4-20mA, 0-10V stb.) galvanikusan leválasztva küldi tovább a jelfeldolgozó egységhez.
  • „Watchdog” modul, amely figyeli a hozzá csatlakoztatott eszközök működését, és üzemzavar esetén jelez.